2012. szeptember 23., vasárnap

Brassói 'álá' Gibo lecsós krumplival

Sziasztok!

Régen jelentkeztünk már, de ennek megvan a maga oka. Visszatértünk és mostantól jönnek a receptek... :)


***

Kezdjük a hozzávalókkal:
- 20 dkg apró kockára vágott hús (mi disznó húsból csináltuk, de a csirke is tökéletesen megfelel a célnak)
- 3 közepes fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- 2 paprika (sárga és piros volt a mi készletünkben)
- 5 db (ökölnyi kb. elég hülye meghatározás, de talán így a legkönnyebb) krumpli
- fűszerek: só, bors, borsikafű
- méz (1 evőkanál, bár ez kihagyható)

***

Először a húst készítettük el. Apróra kockára vágtuk a hagymát, kevés olajon megpirítottuk, majd a fokhagymát és a húst hozzáadva főztük tovább. Sóval, borssal és borsikafűvel ízesítettük, majd felöntöttük egy kevés vízzel, így elegendő szaft maradt fenn. Kevés mézet locsoltunk a tetejére. Amikor a hús megpuhult, lezártuk alatta a gázt.

Közben meghámoztuk a krumplit, felvágtuk és tepsi aljába raktuk. Kevés olajat locsoltunk rá és megsóztuk. A hagymát, paprikát és paradicsomot csíkokra vágtuk és a krumpli tetejére szórtuk. Lefedtük alufóliával és 20 perce a sütőbe raktuk. Majd levettük a fóliát, átforgattuk a lecsós krumplit és a burgonyák megpirulásáig visszaraktuk a sütőbe. (Közben ügyeltünk rá, hogy meg is puhuljon, ne csak szép színe legyen)

Mikor a lecsós krumpli is elkészült, ráöntöttük a bő szafttal rendelkező húst, összekevertük és még 10 percre a sütőbe raktuk. 

Sajttal és majonézzel együtt is nagyon finom...

Jó étvágyat hozzá! :D



***

Kép: (Sajnos elmaradt a fényképezés, és már csak a kész ételről van képünk...)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése