2012. február 26., vasárnap

Francia pirítós

Íme második receptünk, amit egyik szabad hétvégénken próbáltunk ki. Aki szereti az édes dolgokat, az egészen biztos új kedvencre talál benne.

Hozzávalók:
1 1/2 tej dl
1 tojás
fahéj
1 teáskanál cukor
4 szelet kenyér

Elkészítés:
A tejet, tojást, fahéjat és a cukrot összekeverjük egy kis tálkában, majd a kenyerek mindkét oldalát megforgatjuk benne, hogy megszívják magukat. Ezután vajban megpirítjuk mindkét oldalát.
Juharsziruppal, lekvárral, befőttel, tejszínhabbal vagy pudinggal fogyaszthatjuk.

TIPP: 
Szikkadtabb kenyérből érdemesebb elkészíteni, egyébként nem hasonlít az állaga egy tényleges pirítóséhoz.






Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése