2012. február 10., péntek

PaSoHa nudli

Az első receptünk a PaSoHa nudli fantázia nevet kapta. Legtöbb ételt, amit felrakunk 2 személyre készítjük, szóval a hozzávalók is ehhez igazodnak...

Hozzávalók:

Nudli: 2 szem krumpli (közepes, kb. mint az öklöd); liszt, só
PaSoHa: 1 szem paradicsom; 5 dkg sonka (A szeletelve kapható gépsonka tökéletesen megfelel. Ami külön van csomagolva, annak a felét raktuk bele.); 2 közepes hagyma (ez kisebb legyen, mint az öklöd); majonéz

Nudli:

1. Meghámozzuk a krumplit, felszeljük nagyobb darabokra, majd sós vízbe felrakjuk főni.
2. Amikor megpuhult, leszűrjük, majd összenyomjuk és hagyjuk kihűlni.
3. Ha eléggé meghűlt, ahhoz, hogy belelehessen nyúlni, lisztet rakunk hozzá.
4. Összegyúrjuk, amíg keményebb gyurma állagot nem kapunk. (a liszt mennyiségével tudjuk befolyásolni a keménységét)
5. Nudlikat formázunk belőle és sós-olajos vízben megfőzzük.

TIPP: Onnan lehet tudni, hogy megfőtt a nudli, ha felemelkedett a víz tetejére. A főzés során meg kell kevergetni, nehogy leragadjon. Ha kiszedtük a vízből, kevés olajat kell ráönteni.


PaSoHa:

1. Meghámozzuk majd felszeljük a hagymát. Egy kevés sót adunk hozzá. (kb. 1/2 kávéskanállal) Kevés olajon megpirítjuk.
2. Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a paradicsomot. Megvárjuk még egy kicsit megfonnyad és levet ereszt. Közben folyamatosan kevergetjük.
3. Hozzáadjuk az előzőleg felcsíkozott sonkát és összesütjük a hozzávalókat.

TIPP: Tálalás során majonézt adtunk hozzá, így egy "krémesebb" állagot kapunk. Mellé bármilyen savanyúságot lehet fogyasztani...







Jó étvágyat hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése